Kurum Adı : Aliağa Anaokulu
WEB Adresi : http://aliagaanaokulu.meb.k12.tr
Adres : Kazımdirik Mah. Lozan Caddesi. 391 Sokak No3 Aliağa/İZMİR

VİZYON
"Öğrenmenin önündeki engelleri kaldırarak, okul öncesi eğitimde yaratıcılığın, yenilikçiliğin ve değişimin öncüsü olacağız."

MİSYON
Farklı düşünebilen, yaratıcı düşünce ve yeteneklerini ortaya çıkartabilen, çocukların mutluluğunu hedeflemiş, milli ve manevi kültürünü evrensel değerler içinde koruyup geliştiren, fırsat eşitliğini ilke edinmiş, bilgiyi keşfedecek, özgüveni yüksek mutlu bireyler yetiştiren bir eğitim kurumu olmaktır.

BAŞARILAR
Okulumuz yapılan denetimler sonucun da 2012 da "Temizlik ve Hijyen" kurallarına uygun bulunduğundan 2 yıl geçerli olmak üzere"Beyaz Bayrak" ile ödüllendirilmiştir. 2016 yılında da 2. kez 3 yıl geçerli olmak üzere "Beyaz Bayrak" ile ödüllendirilmiştir. 2016 yılında 3 yıl geçerli olmak üzere "Beslenme Dostu Okul" ödülünü almaya hak kazandık.

Öğretmen Sayısı : 10
Rehber Öğretmen Sayısı : 0
Öğrenci Sayısı : 230
Öğretim Şekli : İkili
Ders Başlama ve Bitiş Saati : Sabah :08:00-13:00 Öğle :13:00-18-00
Derslik Sayısı : 5 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 0
Resim Sınıfı Sayısı : 0 Müzik Sınıfı Sayısı : 0
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 0
Spor Salonu : 0 Yemekhane : 0
Misafirhane : 0 Kütüphane : 0
Kantin : 0 Revir : 0
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Isınma Şekli : Doğalgaz

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : İzmir-Aliağa arası 60 km
Ulaşım : İzmir otogar ve aliağa arası çalışan otobüslerle veya cumaovası-aliağa arası aktarmasız çalışan İZBAN la yapılmaktadır.(İzbanla Cumaovası, Aliağa arası yaklaşık 1,5 saat sürmektedir.seferler 20 dk aralıklarla yapılmaktadır.izbandan ilçe merkezine münibuslerle ulaşılabilir.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : İlçe Merkezi (Tüpraş lojmanları yanı)

Kontenjan Bilgileri : 230

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları : 1. Beyaz Bayrak Projesi. 2. Beslenme Dostu Okul Projesi. 3. Değerler Eğitimi projesi.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : 1.Ulusal Ajans KA1 Projesi (Okul Öncesi Eğitimde Outdoor uygulamaları)

DİĞER HUSUSLAR
: